העיסוי באתר כיף לי הינו באופן חד משמעי עיסוי מפנק מקצועי בלבד וללא כל אלמנט מיני מכל סוג שהוא !!!
 

מסאג' מפנק בקרית גת

עיסוי רפואי
עיסוי רפואי הוא ביצוע פעולות עיסוי בעלות אופי פיזיותרפי על רקמות רכות, השלד, מפרקים, בלוטות לימפה וגידים באזורים שונים בגוף במטרה לגרום לשיפורים בריאותיים כגון: תפקוד טוב יותר של איבר, גמישות של שריר, חידוש רקמה אשר ניזוקה כתוצאה מפציעה, הקלה בכאבי שרירים וכדומה. כמו כן, מעניק העיסוי הרפואי שיפורים כלליים במישור הפסיכולוגי כגון: הירגעות, שינה טובה יותר, טיפול נגד חרדות ולחץ נפשי.

מה קורה במהלך עיסוי רפואי?
העיסוי הרפואי מותאם אל המטופל רק לאחר ביצוע תהליך של אבחון והערכה יסודיים על ידי המטפל בעיסוי הרפואי, כאשר טכניקות הטיפול המדויקות בעיסוי הרפואי נקבעות כהתוויה ספציפית עבור הצרכים הפרטניים והמטרות האישיות של המטופל. ישנן שיטות טיפול שונות שמטפלים עושים בהן שימוש במסגרת המסאג' הרפואי והן כוללות בין היתר כלים הלקוחים מטכניקת המסאז' השוודי בקרית גת, עיסוי רקמות עמוק עם לחיצה על נקודות כאב ( Trigger Points ) , מתיחה והנעה של מפרקים בשיטות מגוונות, ועוד. העיסוי הרפואי מוכר גם בשמות עיסוי קליני או עיסוי טיפולי. עיסוי רפואי מבוצע בשכיבה כאשר המטופל נמצא על שולחן טיפולים (או מיטת טיפולים).

בדומה למה שאתם בודאי מכירים מטיפולי ספא אחרים (כמו עיסוי שוודי קלאסי / עיסוי באבנים חמות / עיסוי ארומטי ועוד), גם בטיפול רפואי, יהיה גוף המטופל מכוסה כמעט כולו במגבת או סדין, והמטפל יחשוף כל פעם אזור אחר בגופו של המטופל, הרלוונטי לאותו שלב בטיפול. במסגרת העיסוי הרפואי עושים המטפלים לעתים קרובות שימוש בשמנים טיפוליים כמו שמן שקדים ולפעמים מוסיפים אליהם גם תמציות שמנים יעודיות לטיפול בהתוויות רפואיות ספציפיות.

מה ההבדל בין עיסוי רפואי ובין טיפולי ספא מסוגים אחרים?
יתכן שמצאתם את עצמכם תוהים במה העיסוי שונה כאשר הוא מבוצע בספא לעומת מסגרת קלינית. אחרי הכל, בשני המקרים מדובר בסוג של מסאז' אשר מבוצע בידי מטפל שמפעיל לחץ על אזורים שונים בגוף המטופל, לא? ובכן, למרות שמסאג' בספא ומסאג' רפואי כן חולקים דמיון משותף בהיבט זה, ישנם מספר הבדלים משמעותיים בין סוגי הטיפולים הללו. את ההבחנה בין עיסוי כטיפול ספא לבין עיסוי כטיפול רפואי, חשוב להבין על מנת לשמור על בריאותכם ולהפיק תועלת מירבית מן הטיפול.

כפי שודאי הנחתם, ההבדלים העיקריים בין טיפול ספא סטנדרטי ובין עיסוי טיפולי המבוצע במסגרת רפואית או קליניקה טיפולית, הם בעיקר סביב המטרה שלשמה מבוצע העיסוי, וכמובן ההעדפות האישיות של כל מטופל שמביאות אותו להעדיף מסאז' מסוג מסויים על פני סוג מסאז' אחר. יתרה מכך, המטרה הסופית של סדרת הטיפולים עשויה להיות שונה בין ספא – אליו מגיעים לעתים קרובות מטופלים למטרת פינוק ורגיעה, בעוד שלקליניקת המטפל הרפואי מגיעים אנשים לרוב כאשר מתעוררת בעיה רפואית שיש צורך לטפל בה. להלן סקירה של ההבדלים המרכזיים בין טיפולי עיסוי בספא ובין טיפול במסאז' קליני.

עבור מי מומלץ המסאז' הרפואי הטיפולי?
אם אתם חווים תחושה של מתח שרירי, או כאבים כרוניים בשרירים, כאב גב, כאבים בצוואר, או כאבי ראש – עיסוי רפואי בהחלט עשוי לתת מענה למצבכם ולשפר את תפקודכם. גם אם אינכם סובלים מכאבים, אך חשוב לכם להרחיב את טווחי התנועה של המפרקים בגופכם, או אם לחילופין אתם מעונינים לשפר את זרימת הדם לידיים והרגליים שלכם (רלוונטי ביותר עבור נשים הרות), או להפחית את רמות הסטרס בגופכם ובנפשכם, אתם עשויים לצאת נשכרים מטיפול בעיסוי קליני.

על פי רוב – יוצעו טיפולי מסאז' רפואי עבור אנשים בוגרים בלבד (ולא עבור ילדים), אך חשוב לקחת בחשבון שהעיסוי הרפואי אינו בהכרח מתאים לכל מצב רפואי וישנם מטופלים שאף מסוכן עבורם לקבל עיסוי מסוג זה. לכן לפני שאתם מזמינים סדרת טיפולים של מסאז'ים רפואיים, חשוב להתיעץ עם רופא המשפחה או רופא מומחה ולוודא אם עיסויים רפואיים הן אכן הפתרון ההולם למצבכם.

תדירות וסמיכות הטיפולים המומלצת

לבסוף תמצאו גם הבדל בתדירות המוצעת של טיפולי העיסוי שלכם. מכיוון שלרוב יש תוכנית טיפול ממוקדת כאשר מדובר בטיפול בבעיה רפואית, משמעו שבמסאז' רפואי בדרך כלל לא מדובר בטיפול חד פעמי כמו בטיפול ספא, אלא נקבעת סדרה של ביקורים המתקיימים במרווחי זמן קבועים על מנת שאפשר יהיה לראות שיפור בבעיה הרפואית.

איך זה עובד?
מצבים רפואיים שונים או חוסר הפעילות שמאפיין כל כך את אופי העבודה במאה ה־21, יכול לגרום לעטיפות השרירים בגוף (פאציות) לעבור שינויים: לאבד את הגמישות, להידבק אחת לשנייה, להתעבות או לאבד מהנפח שלהן. התוצאה העיקרית של השינויים האלו היא הנעת שרירים לקויה בגוף, משם הדרך לכאבים, הגבלות בתנועה ואפילו דלקת מתקצרת מאוד.

בעיסוי רפואי־הוליסטי המטרה היא לבצע פעולות ותנועות על השרירים באופן כזה שימנע, או יצמצם למינימום האפשרי, את המצבים הבעייתיים ויאפשר טווח תנועה אופטימלי.

הטיפול עצמו מכיל לא מעט קווי דמיון לעיסוי שמקבלים בספא, אלא שכאן מדובר על טיפול בעל הערך המוסף של ההיבט הרפואי.

כמו בכל תחומי הטיפול ברפואה המשלימה סדרת הטיפולים מתחילה בתשאול ואבחון שמבצע המטפל. תחילה שואלים על הבעיה, ההיסטוריה הרפואית ואורח החיים (שעות שינה, אופי העבודה, גורמים אפשריים לסטרס ועוד). אם יש צורך בכך, המטפל יבצע גם בדיקה פיזית של טווח התנועה בשרירים הרלוונטיים.

את הטיפול עצמו מבצעים על מיטת טיפולים ייעודית, באמצעות הידיים. המטפל מורח שמן על הגוף ומעסה את האזור שדורש טיפול. עיסוי שכזה יכול לכלול הפעלת לחץ על נקודות טריגר, לישה של שרירים, סיבובים, הנעות ומתיחות של גפיים או מפרקים. שאר הגוף של המטופל מכוסה בסדין כדי להעניק פרטיות וביטחון.

מכיוון שכל מקרה הוא שונה וייחודי, ניתן להתאים את עוצמת העיסוי והרצף הטיפולי לכל מטופל, למשל לעבוד על קבוצת שרירים קטנה וממוקדת או לחילופין לבצע עיסוי באזור נרחב או על מערכת שרירים שלמה.

עיסוי הומאופתי
העיסויים הומאופתיים נכללים בתחום הרפואה המשלימה. בנוסף לתועלת הרפואית שיש בכל עיסוי (כנ״ל), העיסויים ההומאופתיים מתמקדים בהבטים של הרפואה האלטרנטיבית הנוגעים למסאז׳, בהם תחושת רגיעה הזרמת אנרגיה בגוף ועוד. תועלות העיסוי יכולת לבוא בצורת נעימות וחימום הגוף, תחושת רעננות והתחדשות, טיפול בגוף ובנפש, ויש הטוענים שיש ביכולתו לרפא או למנוע מחלות. 

שיטת הטיפול הנקראת הומאופתיה פותחה ע”י רופא גרמני בשם סמואל האנמן לפני יותר מ-200 שנה. השיטה מתמקדת במטופל ובהיכרות אישית ומעמיקה שלו. כך נבחנים לעומק הסימפטומים הפיזיים והמנטליים שלו והמרפא מותאם לו אישית.
לא ניתן באופן גורף טיפול שווה עבור כל מי שמציג סימפטומים זהים!
הדגש הוא על העצמי והייחוד של כל מטופל הוא שמבדיל שיטה זו משיטות אחרות!
הומאופתיה מתייחסת לאדם כשלם, גוף ונפש, ומטפלת באופן עמוק ושורשי בבעיה ולא רק בסימפטום, בצורה זו ניתן להקל ולפתור מגוון רחב של בעיות גופניות ונפשיות, מינקות ועד לגיל הזהב.

לדוגמא, חלק מהבעיות אשר בעקבותיהן מבקשים טיפול הומאופתי:

טיפול הומאופתי בתינוקות: בעיות ביניקה, גזים, בעיות שינה, בעיות עור (אטופיק דרמטיטיס / אסטמה של העור), בקיעת שיניים קשה, בעיות נשימה, בעיות עיכול.

טיפול הומאופתי בילדים: א.א.ג – דלקות אוזניים חוזרות, דלקות גרון, שקד שלישי / אדנואיד, בעיות בדרכי הנשימה, אסטמה, בעיות קשב וריכוז, היפראקטיביות, ADD, ADHDD, בעיות התנהגות, פחדים ועוד

טיפול הומאופתי במתבגרים: אקנה, בעיית קשב וריכוז (ADD,ADHD)

טיפול בבעיות נשיות: כאבי מחזור ותסמונת קדם וסתית (PMS), דלקות בדרכי השתן ובנרתיק, פטריות ואגינאליות, הרפס, בעיות פוריות, בחילות והקאות בהריון, גלי חום ותופעות גיל המעבר.

טיפול הומאופתי בבעיות שונות: כאבי ראש ומיגרנות, דלקות פרקים, אלרגיות, הפרעות במערכת העיכול, פסוריאזיס, חרדות ופחדים, עצבנות, דיכאון, עייפות וקשיי תפקוד לא מוסברים ועוד

ההומאופתיה מתייחסת לאדם החולה ולא למחלה, על כן, על מנת להתאים רמדי הומאופתית יש להכיר את האדם ולא רק את המחלה או הסימפטום ממנה הוא סובל.

הפגישה הראשונה – תשאול מקיף שאורך כשעה וחצי-שעתיים. לאחר הפגישה הראשונה מותאמת רמדי הומאופתית ההכנה ההומאופתית נבחרת עבור כל מטופל באופן אישי ומותאמת על פי מכלול המאפיינים והנתונים אותם סיפק המטופל

פגישת מעקב – מתקיימת לאחר כחודש – חודש וחצי מתחילת קבלת הטיפול.
פגישות מעקב נוספות נקבעות על פי צורך ובהתאם למצבו של המטופל.

בתחום העיסויים נכלל גם עיסוי ארוטי שהוא "לשון נקייה" למתן שירותי מין.

טווינה
הטווינה או הפיזיותרפיה הסינית, פותחה בסין לפני יותר מ-3000 שנה ובדומה לעיסוי התאילנדי ולשיאצו, היא מורכבת מסוגים שונים של מתיחות, לחיצות ותנועות לגמישות השרירים ומתיחת העצמות והגמשת מערכת השלד. העיסוי מתבצע בדרך כלל בלבוש בגדים, וללא שמן עיסוי על מזרן או מיטת עיסוי.

רפלקסולוגיה

רפלקסולוגיה היא שיטת טיפול המשתמשת בכפות רגליים לאבחון רפואי ולטיפול.
המילה “רפלקסולוגיה” גזורה מהמילה האנגלית Reflection שמשמעותה “השתקפות” מחד, ומאידך מן המילה “רפלקס” (רעדה).

הטיפול הרפלקסולוגי, שפותח על ידי ויליאם פיצג’רלד בשנת 1913 ושוכלל בשנות החמישים של המאה הקודמת, מבוסס על העיקרון שכף הרגל מייצגת את הגוף כולו וכל נקודה בכף הרגל מקושרת לאברי גוף שונים. באמצעות לחיצות באזורים מסוימים בכפות הרגליים המקושרים למרידיאנים שונים בגוף האדם (ערוצי אנרגיה), תגרם “תגובת שרשרת” של השרירים הגורמת להפרשת אדרנלין לזרם הדם, ומבחינה אנרגטית לשחרור של אנרגית צ’י בגוף ויצירת איזון גופני אנרגטי.

הטיפול הרפלקסולוגי כולל לחיצות, חימומים והנעות של אזורים מסוימים בכף הרגל, כאשר המטופל בלבוש מלא ובשכיבה על מיטת טיפולים מיוחדת. הרפלקסולוגיה, יעילה לטיפול בבעיות גוף ונפש שונות והטיפול מביא לרגיעה ולאיזון פיזי ונפשי.

למי הטיפול ברפלקסולוגיה יכול לעזור?
רבים טועים במחשבה שרפלקסולוגיה היא טיפול חד פעמי של פינוק לגוף. אז נכון שהטיפול מפנק ואפשר בהחלט לבוא באופן חד פעמי לשעה ולתת לגוף ולנפש מנוחה, אבל תורה עתיקה זו היא הרבה מעבר לכך. הטיפול בעזרתה יכול לעזור לכל אדם באשר הוא, בין אם הוא רוצה לתחזק את הגוף והנפש למניעת מחלות ובין אם כבר קיים קושי נפשי או פיזי. גם הרפלקסולוגיה היא שיטת טיפול הוליסטית המסתכלת על האדם כמכלול ואיננה מפרידה בין הנפש לגוף.

מכון רפלקסולוגיה
רפלקסולוגיה היא שיטת טיפול רפואי אלטרנטיבי, המשתמשת בכפות רגליים לאבחון רפואי ולטיפול באדם.

בפיתוחה של השיטה המקובלת בימינו החל ויליאם פיצג'רלד בשנת 1913, והיא שוכללה בשנות השלושים והארבעים של המאה העשרים על–ידי יוניס אינגהם, שאף המציאה את המונח "רפלקסולוגיה" בשנות החמישים. טיפול דרך כפות הרגליים ניתן כבר בעת העתיקה במצרים העתיקה ובהודו. המילה רפלקסולוגיה גזורה מהמילה האנגלית Reflection, שמשמעותה "השתקפות".

לטענת העוסקים ברפלקסולוגיה, בעזרת השיטה ניתן לאתר דפוסים שקיימים אצל האדם ברבדיו השונים כגון בגוף, בנפש ובתחום החשיבה. על ידי לחיצות, חימומים והנעות של אזורים מסוימים בכף הרגל, ניתן לשחרר מצבים בהם האנרגיה חסומה ואינה זורמת כראוי, וכך לטפל במחלות מסוימות. הרפלקסולוגיה מיושמת כאשר הלקוח יושב על כורסה נוחה ברגליים יחפות. משך הטיפול נע בין חצי שעה לשעה.

מה זה רפלקסולוגיה?
רפלקסולוגיה הינה שיטת טיפול אלטרנטיבית, שהגיעה ממצרים העתיקה, העוסקת בריפוי ומניעה טבעית של מחלות ע”י עיסוי ומגע שבה מפעילים לחץ ידני על אזורים בכף הרגל- המהווה מפה קטנה של הגוף האנושי.
בתהליך זה אנו מגרים בכף הרגל אזורים שונים ובהתאם לצורך ממריצים את הדם, מסלקים חסימות אנרגטיות בגוף עצמו, מנקים את מערכת הלימפה, מסלקים עודף של סידן חומצות שתן ורעלים אחרים. ניתן לאבחן בכף הרגל על פי החריצים, המרקם, הצבע, הטמפרטורה ועוד היבטים שונים שאנו רואים על הכף – מה מתרחש במערכות השונות של הגוף – חיסון, עיכול, עצבים, לימפה, שלד, שתן, תנועה ושרירים ועוד.
כף הרגל היא מראה עבור המטפל למצבו של המטופל, גוף ונפש, ומטרת הטיפול היא לעזור לכוחות הריפוי הטבעיים של הגוף לשוב ולעשות את העבודה הטבעית שכעת הוא מתקשה לעשות עקב סיבות רבות של דרך חיים, תזונה, לחץ ועוד.

תהליך הטיפול הרפלקסולוגי
התהליך הטיפולי מתחיל בהבנה של מצבו של המטופל וזאת על ידי הקשבה למטופל ותשאול לגבי אורך החיים ומערכות הגוף השונות וזאת על מנת לקבל רקע נרחב עד כמה שאפשר עליו.
המטפל בוחן את המערכות השונות בהן הוא רוצה לטפל ועל היסודות אותם הוא רוצה לאזן (אדמה, אש, אוויר ומים – כאשר כל יסוד מדבר על מערכות שונות בגוף והיבטים שונים בנפש האדם). בהתאם לשיחה ולאבחנה הראשונית המטפל מחליט על תהליך הטיפולי המתאים למטופל. התהליך לוקח זמן ומצריך הבנה שלכל אדם יש את הקצב שלו להגיב לטיפול ולהתאזן. במרבית המקרים המינון הנכון הוא טיפול שבועי ולאחר מכן בהתאם להתקדמות אפשר לשנות את תדירות הפגישות. כמובן שאפשר גם לבוא לטיפול חד פעמי של פינוק או עזרה דחופה למערכת מסויימת או ניקוי – אבל כדי שהרפלקסולוגיה תטפל תבוא לידי ביטוי באופן משמעותי יש להקפיד על המשכיות.

עיסוי סיני מסורתי
צורת עיסוי זה התפתחה מהתרבות והפילוסופיה הסינית לפני כ־4000 שנה. עיסוי זה מתבסס על אנרגיית הצ'י (כלומר, בכל מקום שבו יש תנועה - יש שינוי והצ'י הוא המביא לשינוי זה) ומיושם באמצעות לחצים במקומות רגישים. הרגישות באה לידי ביטוי ברגישות לתנאי מזג אוויר ורגישות ללחצים שונים אשר עלול לגרום להרגשת כאב.

העיסוי מתבצע על ידי לחיצות חזקות בצמוד לעמוד השדרה ובגפיים. לרוב נעשה שימוש בשמן לעיסוי להורדת החיכוך בין המעסה ללקוח.

שיאצו
שיאצו היא שיטת טיפול במגע, בתחום הרפואה המשלימה שמקורה ביפן. משמעות המילה שיאצו ביפנית, היא לחץ- אצבע.

השיטה מתבססת על עקרונות הרפואה הסינית, ומניחה קיום של ערוצי אנרגיה בלתי נראים, המכונים מרידיאנים, בגוף האדם, אשר משפיעים ומושפעים מהאיברים הפנימיים. הגישה הטיפולית בשיאצו הוליסטית, ומטרתה לטפל בגוף כולו ולא רק בהעלמת הסימפטומים. משום כך, מחבר השיאצו בין הגוף והנפש. התהליך הטיפולי הוא הדרגתי, רגוע ומרגיע.

טיפול השיאצו משלב מגוון רחב של טכניקות אשר יוצרות גירויים שונים בגוף כגון: מגע באזורים המאובחנים כ"לא מאוזנים", סדרת לחיצות, ומתיחות ברוב חלקי הגוף. השיאצו נועד לסייע בבעיות פשוטות ומורכבות כאחת כגון: בעיות אורתופדיות בעמוד השדרה, בעיות פנימיות בתחומי נוירולוגיה, בעיות עיכול, גינקולוגיה, בעיות רגשיות ועוד.

עיסוי תאילנדי

עיסוי תאילנדי
העיסוי התאילנדי הוא תהליך של מגע אנושי הכולל עיסויים ולחיצות איטיות באזורי רקמות רכות, גידים ושרירים המבוצעים באמצעות מפרקי המעסה, מתיחות לגמישות הגוף ותרגילים מגוּונים להמרצה ואיזון של מחזור הדם. המתיחות והתרגילים כוללים שילובי מגע כוחניים בין רגליו וידיו של המעסה כלפי הלקוח.

העיסוי התאילנדי התפתח משני מקורות:

פילוסופיות מהרפואה הסינית - המשתמשת בעקרונותיו של היין-יאנג להשגת איזון אנרגטי בגוף ולרגיעת הנפש.
היוגה ההודית - כאשר הופצה על ידי נזירים בודהיסטים לפני כאלפיים חמש מאות שנים ברחבי המזרח הרחוק.
את העיסוי התאילנדי נהוג לבצע על מזרן רך הצמוד לרצפה וזאת משום הנוחות בביצוע תרגילי גמישות ומתיחה ויכולתו של המעסה לנצל את משקלו שלו לביצוע התרגילים השונים. ניתן לתאר תרגילים אילו כ"יוגה פסיבי", הנעשה על ידי המעסה. בניגוד לשאר סוגי העיסויים, אין נהוג להשתמש בשמני עיסוי מאחר שהמעסה עלול להחליק מאזורים אשר בכוונתו לעסות. יחד עם זאת, העיסוי מתבצע כאשר האדם לבוש בבגדים נוחים. זמן מתן העיסוי המקובל ללקוח נע בין חצי שעה לשעתיים וחצי.

עיסוי שוודי
עיסוי שוודי הוא שיטת עיסוי המשתמשת בשמנים (לרוב ריחניים) להרגעה ולהנאת הלקוח. העוסקים בעיסוי השוודי שמים דגש על האווירה, שבה נעשה העיסוי לצורך כך.

העיסוי השוודי פותח על ידי פֶּר הנריק לינג (פרופסור שוודי לרפואת ספורט) בתחילת המאה ה-19, כשיטה לריפוי באמצעות שיפור זרימת הדם והלימפה בגוף. לינג פיתח שישה יסודות, שבהם נוהגים בטכניקת העיסוי:

ליטוף - העברת ידי המעסה בתנועות עדינות על האזור המיועד.
עיסוי עמוק - דחיפה וגלגול כף היד באזורי שרירים.
חיכוך - יצירת חיכוך לחימום רקמות.
הקשות קצביות - בעזרת גב כף היד בשרירים ובשכמות.
לחיצה - באמצעות האגודלים ישירות על שריר ובצד עמוד השדרה.
רטט - תנודות מהירות של הידיים לשחרור וחימום השריר.
יסודות אילו התבוללו עם השנים יחד עם טכניקות עיסוי הולנדיות דומות, והתחברו למה שנקרא כיום: "עיסוי קלאסי" או "עיסוי אירופאי". כיום, הדגש של העיסוי השוודי הוא על ההיבטים הפסיכולוגיים והרוחניים של הטיפול. לטענת המעסים, בנוסף ליתרונות הפסיכולוגיים, קיימות לעיסוי השפעות חיובית גם על כל מערכות הגוף, רפיון ושיחרור שרירים, שיפור מחזור הדם, שחרור כאבי ראש, זירוז חילופי החומרים בגוף ועוד. משך העיסוי נע בדרך כלל בין 50 דקות לשעה וחצי.

עיסוי שרירים עמוק
עיסוי השרירים עושה שימוש בתנועות ייחודיות לצורך ריכוז זרימת הדם הזורם בשריר או במרכזי שרירים.

העיסוי מתבצע על ידי קיבוע והקפת השריר הנדרש ובתנועות לחיצה וחיכוך מגיע עד לשכבות הפנימיות ביותר של השריר. תנועות אילו דרושות על-מנת לאזן את זרימת הדם בשריר ולשמר או להחזיר את השריר לפעילות נורמלית.

עיסוי זה נכלל כחלק מתחום העיסויים הרפואיים, אשר נועד לטפל בבעיות הנגרמות עקב שחיקה וניוון בשריר. כמו כן, העיסוי נועד לטפל בפגיעות ונזקים אשר קורים לעיתים תכופות בספורטאים, כגון: תסמונת תעלת שורש כף היד (carpal tunnel syndrome), דלקות שרירים ועוד.

עיסוי רקמות עמוק
עיסוי רקמות עמוק מתמקד באזורים מסוימים בגוף החשופים יותר לדלקות, פציעות וחבלות. אזורים אלו כוללים לרוב מפרקים וקבוצות שרירים ועל-כן ספורטאים מרבים להיעזר בו. דרך העיסוי היא חדירה לעומק הרקמה, המבוצעת על ידי אצבעותיו של המעסה ולחיצה תוך כדי סיבוב איטי להדמיית פעילות הרקמה. שיטה זו נחוצה מאחר שלא כל אדם רגיש ללחיצות באותה מידה ובאמצעות ניסוי וטעייה, יכול המעסה להגביר או להאט את מהירות הסיבובים והלחץ. משום הצורך בהתמקדות באזורים מסוימים, אין נהוג להשתמש בשמני עיסוי, מפאת החלקת אצבעותיו של המעסה.

ליטוף
שיטת עיסוי זו מקורה בצרפת והיא מורכבת מתנועות זרימה עדינות של הידיים לאורך הגוף. עיסוי זה נעשה לרוב על בית החזה והבטן של המטופל. העיסוי מתבצע בידיים פתוחות של המעסה וכמו כן משתמש הוא בשמנים על מנת להקטין את החיכוך בינו לבין המטופל. לטענת העוסקים בעיסוי הטכניקה משפיעה על תפקוד הלב ומערכת העיכול.

אבנים חמות

עיסוי באמצעות אבנים חמות.
שיטת עיסוי אינדיאנית המשלבת טיפול של 42 אבני בזלת מחוממות יחד עם מגוון שמני מרפא. העיסוי נועד להרגעה, יצירת ריפיון אצל המטופל ויש הטוענים, שהוא אף מטהר את הגוף מרעלים.

עיסוי ארומתרפי
עיסוי ארומתרפי מתמקד בחוש הריח אצל הלקוח (עיין ערך ארומתרפיה). העיסוי משלב מגע עדין של ידי המעסה וטיפטוף שמנים ריחניים ליצירת רגיעה ותחושת טהרות. המעסה המשתמשת במבחר מוקפד של מרקחות שמני צמחים ריחניים אשר נטען כי הם גם בעלי סגולות מרפא. הריחות השכיחים הם: וניל, לבנדר, קוקוס, פירות הדר, שסק, אקליפטוס וורדים.

עיסוי על כסא
שיטת עיסוי מודרנית העושה שימוש בכיסא ארגונומי המותאם למטופל. הטיפול מתמקד בפלג גוף עליון – גב עליון, צוואר, שכמות, כתפיים, גב תחתון וזרועות, ונעשה על הבגדים ללא שמן. היתרון המרכזי בעיסוי על כיסא הוא שניתן לקבל טיפול אפקטיבי גם במשרד במהלך יום העבודה, בהמתנה בשדה תעופה, במהלך ביקור בקניון, בכנסים ובירידים שונים. במקומות אלה, באופן טבעי, לא נח להתפשט כדי לקבל עיסוי, ואין מרחב גדול להציב מיטת טיפולים או מזרן. יתרון נוסף הוא שאנשים רבים בעידן המחשב, סובלים מכאבים ובעיות בפלג הגוף העליון, ועיסוי על כיסא מתמקד בבעיות אלה. טכניקת הטיפול מבוססת על מספר שיטות כמו שיאצו, טווינה, רקמות עמוקות ועוד, שהותאמו למנח של ישיבה על כיסא. משך הטיפול יכול לנוע בין עשר דקות לשעה.

עיסוי טורקי

עיסוי בחמאם טורקי 
העיסוי טורקי התפתח באסיה הקטנה בעקבות צמיחת תרבות החמאמים הטורקים אשר אומצו מתרבויות המזרח. מטרת העיסוי הטורקי היא ניקוי וטהור הגוף. זאת מתבצע באמצעות רחיצה ושפשוף העור וחבטות באמצעות שוט ענפי דפנה. הרחיצה מתבצעת בכפפת "פילינג" לריכוך וטיהור העור (הורדת השכבה החיצונית של העור - האפידרמיס) ועיסוי אגרסיבי להמרצת זרימת הדם ושחרור השרירים. עיסוי זה ניתן לבצע גם בתוך סאונה אשר מייעלת את התהליך יחד עם יתרונותיה.

עיסוי פנים
עיסוי פנים או עיסוי אסתטי מתמקד בפנים, בקרקפת ובצוואר והוא משמש לשיכוך כאבי הראש והצוואר, להפגת מתח הפרקים הלסתיים ולשחרור שרירים מכווצים של הפנים והקרקפת. בעיסוי זה מקובל להשתמש בתכשירים קוסמטיים על-מנת להעניק טיפול פנים בו זמנית בזמן העיסוי. בדרך זו, עיסוי הפנים גם מיועד לשקם או לשמור על מראה העור. בעיסוי זה, על מעסה הפנים להעריך את סוג העור המטופל כדי לדעת עם אילו תכשירים עליו להשתמש.

הטיפול מתחיל בניקוי וקילוף יסודי של העור באמצעות אדי חום או תכשירי "פילינג". לאחר מכן מריחת קרם מתאים לכיסוי הקרקפת, הכתפיים, הצוואר, הגרון והפנים. תהליך העיסוי המרכזי מתבצע עם או בלי שמנים, כאשר עיסוי ללא שמנים יתבצע בתנועות חיכוך, הרעדה והקשה על ידי קצות האצבעות בלבד, בלחץ משתנה בהתאם לאזורים שונים בפנים ובהתאם לרגישות העור.

בעיסוי פנים יש לנהוג בזהירות בעת עיסוי קרוב לאזור העיניים. באזור זה משתמשים בטכניקת מגע נוצה כאשר מופעל לחץ קל ביותר. עיסוי פנים נהוג לבצע במרווחים של כחודש בין טיפול לטיפול. משך כל טיפול כשעה.

עיסוי משולב
עיסוי משולב הוא שם כולל למגוון עיסויים העושים שימוש בשיטות העיסוי הידועות בתוספות טכניקות ייחודיות שפותחו בעידן המודרני. בעיסויים המשולבים יש דגש על עבודת שרירים מאומצת יחד עם שילוב החושים לגרוי ויצירת אווירת שלווה ייחודית. יצירת האווירה כוללת מתודות מהפנג שווי לארגון וסידור סביבת הטיפול, הדלקת נרות ועמעום אורות לתחושת דמדומים, מוזיקה מרגיעה המושמעת בזמן העיסוי, הדלקת קטורות ושימוש בשמנים ריחניים להענקת תחושת רוגע, חימום החדר וכמובן מגע העיסוי.

בקטגוריית העיסויים הללו נכללים בין היתר: "עיסוי הוואי", "עיסוי איסלן (קליפורניה)", "עיסוי אנרגיות".